How fragile we are

How Fragile we are

Kunst in het Kerkje

 

vr/za/zo/  1/2/3 – 8/9/10 – 15/16/17 maart 2024

11 tot 17 uur

 

Trio expositie van
Trix Rijpkema, Guus Verzellenberg en Lisa Lepper

Schilderijen, gemengde technieken en beelden

 

Pastoor Loefsweg
5363 VE
Velp (Grave)

 

Op de laatste zondagmiddag,17 maart, een optreden van het Jazz Duo Antje Witzler, saxofoon en Frank Schoppmann, gitaar.

How fragile we are

 

Sting schreef dit beroemde nummer in 1987 nadat een vrijwilliger in Nicaragua door de contra’s was vermoord. Sindsdien heeft het prachtige lied al vele malen een andere lading gekregen. Ook in het werk van de kunstenaars Lisa Lepper, Trix Rijpkema en Guus Verzellenberg speelt kwetsbaarheid een essentiële rol, bij ieder op een eigen manier.

 

Der Text auf Deutsch

Trix Rijpkema
Trix Rijpkema werkt graag met natuurlijke materialen zoals plantaardige en dierlijke vezels en natuurlijke kleurstoffen zoals verf gemaakt van walnotenbast. Bij haar zit de kwetsbaarheid -maar ook de aantrekkelijkheid- in het gebruik van deze tere materialen, omdat vooraf niet precies te bepalen is hoe het eindresultaat zal zijn. Subtiele verschillen in bijvoorbeeld het droogproces van de verf kunnen het eindproduct sterk beïnvloeden.
HIER leest u meer over Trix.
guus verzellenberg
Guus Verzellenberg maakt materiedrukken en materieschilderijen met gerecycled papier, materialen als zand, leem en plantaardige en dierlijke resten. Hij verbeeldt de gevolgen van klimaatverandering en verstoord evenwicht in ons milieu. De mens wil alles naar eigen hand zetten, maar wordt daarbij geconfronteerd met de kwetsbaarheid van de natuur en uiteindelijk ook die van zichzelf.
Klik HIER voor de galerij New Nature
lisa lepper
Lisa Lepper maakt werken van fragiel, transparant ogend albast. Sommige van haar andere sculpturen, bijvoorbeeld van tufsteen, met brute sneden of andere open structuren, nodigen de natuur uit om in te grijpen in het ontwerp. Door de zachte, broze steen kunnen korstmossen en mossen erop groeien. Het werk dat door mensenhanden is gemaakt, keert dan terug naar de cyclus van de natuur.
Klik HIER  naar de website van Lisa’s atelier.

klik op afbeelding voor volledig beeld